Technické prostředky

Databázové a vývojové prostředí

Systém „Target 2100“ je vyvinut v prostředí Borland Delphi 2.0–5.0. Systém je připraven využívat některý z SQL databázových serverů MS SQL server 7 – 2000 nebo Oracle 8.

Tyto databázové systémy zabezpečují maximální integritu dat i po hardwarových chybách a chybách obsluhy, zálohování během práce systému, distribuci dat. Na serveru probíhá velká část operací systému.

Síť

Systém „Target 2100“ umožňuje prakticky neomezený počet současně pracujících uživatelů a pracuje pod jakoukoliv sítí podporující protokol TCP/IP.

Pro vzdálené připojení lze použít sítě typu WAN (Internet, VPN apod.), ale i telefonické připojení sítě modemem, které je součástí Windows 98, NT, 2000 a XP.

Pro připojení přes WAN, nebo pomalejší datové linky doporučujeme použití terminálového serveru (testováno na MS Windows 2000 server a MS Windows 2000 server s podporou Citrix MetaFrame 1.8 – viz. http://www.citrix.com/products/metaframe/default.asp).

Toto připojení má několik výhod:

Nároky na technické vybavení

Minimální nároky na technické vybavení jsou dané prostředím Windows. Pro tento programový systém je potřebná technika vhodná pro provoz Windows 98, Windows NT, Windows 2000, t. j. minimálně Intel Pentium 133, 16–32 MB RAM s dostatečnou diskovou kapacitou.

Doporučená konfigurace je ale samozřejmě vyšší:

Windows 95 z technologických důvodů již nejsou plně podporovány – nemůžeme zaručit funkčnost Target 2100 na tomto operačním systému.

Všechny tyto konfigurace jsou doporučené pro stanici, která se připojuje k SQL serveru. Pokud by byl nainstalován lokální SQL server přímo na stanici, doporučujeme RAM v konfiguraci zvýšit minimálně o 64 MB RAM.

Česky | English